Skip to main content

Blender Test 2024

 

De beste blender vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste blender voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

Blender kopen

 

De beste blender voor ieders budget

 

blender

Novis Blender Vita Pro 880L

1ste keuze

beste blender voor thuis

Wartmann WM-1807 HS

2de Keuze

professionele blender

Espressions EP9800

3de Keuze

 

Meestal is de keuze aan blenders zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Vind hier de beste blenders

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor blenders

✅ Betrouwbare partners

TIP: Het grootste voordeel aan een blender is dat het ook vruchtvlees en vezels tot pulp mixt. Het resultaat is een gezonder drankje vol vitamine, mineralen en vezels.

De beste blenders vind je hier

Als jij gezonde smoothies of fruit en groenten tot pulp wilt mixen, dan bestaat hier een efficiënte oplossing voor. Een blender is het ideale keukenapparaat dat alles fijn hakt tot een drankje of mengsel naar keuze. Voorheen moest je met een staafmixer en de bijhorende accessoires zoals een hakmolen alles fijn mixen tot een smoothie of groentedrankje. Dit was nogal een geklungel niet alleen was het telkens veel afwas maar het ging ook niet zo eenvoudig.

Gelukkig bestaan er nu blenders met een veelvoud aan functies die zeer snel alles fijn gemixt hebben. Smoothies, soepen, deegmixen, groentedrankje en ja zelfs ijsblokjes crushen kan je met een blender. Het werkt echt heel simpel, je doet gewoon de ingrediënten in de beker. Deksel erop en drukt op de knop.

De messsen onderaan in de blender draaien tegen zo’n hoge snelheid dat alle ingrediënten tot fijn pulp worden gemalen. Letterlijk alles kan je tot moes malen in een blender. Zelfs noten en aardappelen.

Het voordeel aan fruitdrankjes maken zoals in een blender is dat het vruchtvlees ook in het drankje blijft. Na het blenden heb je een gezond drankje met alle vezels en vitaminen. Een blender is een beetje vergelijkbaar met een sapcentrifuge en slowjuicer. Een sapcentrifuge werk anders omdat je er meestal een glas onder moet zetten of een container waarin het vers geperst sap terecht komt na het proces.

Een slowjuicer daarentegen maakt puur sap dus het sap wat in de beker terecht komt is gescheiden van de pulp. Het voordeel hieraan is dat drankjes er echt puur en lekker uitkomen. Ze zien er tevens echt mooi en kleurvol uit dus minder schuimig. Het nadeel is dat er niet zoveel pulp en vruchtvlees in het drankje zit zoals dit wel het geval is met een blender.

Op deze pagina bespreken we alles over Blenders. Wat een blender is, hoe het werkt en alle voor en nadelen. Verder hebben we een handige koopgids samengesteld met alle specificaties waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een blender. Tegenwoordig is het aanbod aan blenders gigantisch. Gelukkig heeft gezondsap.nl een consumentenonderzoek gedaan en zo zijn wij te weten gekomen welke blender nu echt het beste is.

Blender TOP 10

Model Review
1 MOA TB61 MOA TB61

88.83%

“Mooie blender, mooie resultaten, makkelijk in gebruik en geluidsvolume valt me reuze mee.”

ReviewPrijs
2 Wartmann WM1807 HS Onze keuze Wartmann WM-1807 HS

96.17%

“De Wartmann WM 1807 high speed blender is de krachtigste blender voor thuisgebruik. We hebben 7 testen gedaan en alle smoothies kwamen er glad en luchtig uit.”

ReviewPrijs
3 Tefal Perfectmix BL811D Tefal BL811D

87.83%

“Het apparaat straalt degelijkheid uit en blijkt makkelijk in het gebruik. “

ReviewPrijs
4 professionele blender 2de Keuze Espressions EP9800

94%

“Met deze blender heeft Espressions weer een goede zet gedaan in het juicer assortiment. Het blend letterlijk alles. Je kan er zelf ice mee crushen! “

ReviewPrijs
5 Moulinex LM811D10 Moulinex LM811D10

89.17%

“Krachtige blender, die zeer gemakkelijk hanteerbaar is. Ook de autoclean-functie is mooi meegenomen!”

ReviewPrijs
6 NutriBullet Magic Bullet Blender NutriBullet Magic Bullet Blender

82.5%

“Fijn compact ding maar niet zo sterk zoals men verwacht.”

ReviewPrijs
7 KitchenBrothers Smoothie Blender KitchenBrothers Smoothie Blender

88.67%

“Simpel toestel maar toch krachtig. Gebruiksvriendelijk. Leuk dat er extra bekers zijn. “

ReviewPrijs
8 Philips HR3571/90 Philips HR3571/90 ProBlend

88.5%

“Goede degelijke blender, is wel wat lomp, maar voor de rest werkt hij uitstekend.”

ReviewPrijs
9 Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B Tefal BL962B

90%

“Het toestel op zich heeft vele mogelijkheden. Makkelijk te bedienen via de menu.”

ReviewPrijs
10 Novis Blender Vita Pro Novis Blender Vita Pro

92%

“Prachtige afwerking, fantastische werking.”

ReviewPrijs

 

Wat is een blender?

 

Waarom een blender kopen?

Als jij wekelijks gezonde smoothies wilt maken dan kunnen we maar een ding aanbevelen en dat is: koop nu een blender! Een blender mixt alle fruit en groente drankjes snel tot pulp zonder al te veel moeite. Het grote voordeel is dat het nadien makkelijk afwasbaar is. Als je een blender met tritan kan hebt kan je het altijd in de vaatwasmachine afwassen na gebruik.

Met een degelijke blender kan je een onbeperkt aantal aan combinaties maken. Banaan, groente, proteine poeder, wortels, noten, letterlijk alles pureert een blender tot pulp! De messen draaien zo snel meestal tegen een snelheid van 37.000 t/m dat het alle ingrediënten tot pulp vermaalt!

Bekijk onze winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan de pagina voor de beste blenders die op dit moment beschikbaar zijn. Houdt er wel rekening mee dat blenders onder de 70 euro meestal echt van ondermaatse kwaliteit zijn, we raden ze dus af.

Voordelen van een blender

✅ De beste manier om smoothies te maken

✅ Vruchtvlees blijft in het sap

✅ Gezonde drankjes in enkele minuten

✅ Gebruiksgemak

✅ Je kan er alles in mixen

✅ Geschikt voor ijsblokjes te crushen

✅ Krachtige motor

✅ Beker van hoogwaardig materiaal

✅ Makkelijk afwasbaar

Nadelen van een blender

Een stevige blendere van hoge kwaliteit kost al gauw 200 euro. Goedkopere modellen zijn ondermaats, we raden deze ook af. Meestal kunnen ze niet alles blenden en is de motor niet sterk genoeg. Duurdere blenders zijn voorzien van een tritan beker.

Nog een nadeel is dat blenders veel lawaai maken vooral op de hoogste stand en de soepstand. Verder mag je nooit het deksel eraf doen tijdens het blenden en als zeker nooit je hand in de beker steken!

 

blender kopen

Hoe werkt een blender?

Een blender of automatische hakmolen is een elektrisch keukenapparaat dat kan mixen en pureren. Het is een beetje vergelijkbaar met een staafmixer. Een blender bestaat uit een motorblok met vlijmscherpe messen die onderaan zitten waarop een beker of kan zit. In de beker doe je ingrediënten zoals fruit, groente, soep, noten en in sommige gevallen zelfs ijsblokjes.

Bovenop de beker zit een afneembaar deksel dat voorkomt dat de inhoud de beker verlaat tijdens het blenden. Verder wordt zo voorkomen dat iemand zijn hand in het apparaat steekt tijdens het mixen.

Een blender kan meestal op verschillende snelheden blenden. Hoe sneller de stand hoe gladder het drankje wordt. Op de soepstand draaien de messen zo snel dat de inhoud van de beker verwarmd worden tijdens het blenden. Het grote nadeel aan blenden op deze stand is dat het veel lawaai maakt.

Wist je dat er nog een ander type blender is die alle lucht uit de beker doet alvorens het te blenden. Een vacuumblender is een nieuwe innovatie. Omdat 90% van de lucht uit de beker wordt gezogen blijven de drankjes veel langer houdbaar. Alles goed en wel maar daar zit natuurlijk wel een prijs aan verbonden.

TIP: Wist je dat de krachtigste blenders ook ijs kunnen crushen? De messen draaien zo snel dat het ijs binnen een paar seconden tot ijscrush verpulvert.

 

Blender Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je van plan bent om een blender te kopen is het van belang dat je jezelf afvraagt waarvoor je de blender gaat gebruiken. Ben je van plan om ijs te crushen of soep te maken? Zorgt dan dat de blender van je keuze deze functie heeft. Als je 100 % zeker wilt zijn dat de kan volledig BPA-vrij is kies je best een blender met tritan beker. Deze bekers zijn zeer duurzaam, krasbestendig en geschikt voor de vaatwasser.

  • Vermogen
  • Deksel
  • Materiaal beker
  • Standen
  • Prijs
  • Design
  • Vacuumblender
  • Design

Vermogen

Krachtige blenders hebben een vermogen van 1000 tot 1400 Watt. Kleinere blenders met een inhoud van 0,5 liter hebben een lager vermogen. We raden aan een model boven de 1000 Watt te kiezen voor de beste resultaten.

Deksel

Het deksel van een blender moet van hoge kwaliteit zijn en makkelijk te bevestigen. Duurdere modellen hebben een deksel van hoge kwaliteit.

Materiaal beker

Deksel zijn ofwel van sterk plastic, glas of tritan. Duurdere blenders hebben een beker van tritan, dit is een materiaal dat eruit ziet als glas maar veel sterker en ook geschikt voor de vaatwasser. Tristan is sterk, licht en volledig BPA-vrij. Het is kras en corrosiebestendig. Wat tritan nog speciaal maakt is dat geur en kleurstoffen niet blijven plakken aan deze kan. Je kan er dus spaghettisaus in maken zonder verkleuring.

Standen

Een blender heeft op zijn minst 2 verschillende standen. Duurdere blenders hebben 12 verschillende snelheden en nog speciale standen zoals een soepstand waar de messen zo snel draaien dat de inhoud van de kan warm wordt. Nadeel is dat deze stand echt veel lawaai maakt.

Sommige blenders beschikken ook over een ijscrusher stand en zoals de naam het zegt kan je met deze stand ijsblokjes tot crushed ice verpulveren. Ideaal voor cocktails zoals mojito.

 

Blenders

Prijs

Tegenwoordig vind je een blender vanaf 35 €. We gaan eerlijk zijn de goedkope blenders vermijd je beter. Ze zijn van slechte kwaliteit, kunnen niet alles blenden en laten het snel afweten. Een sterke blender van hoge kwaliteit vind je vanaf 90 euro. De beste blenders op de markt kosten tussen de 200 en 400 euro. Dit zijn echte krachtpatser met een tritan kan waar je letterlijk alles tot pulp mee kant blenden.

Vacuumblender

Een nieuwe innovatie zijn de vacuumblenders. Dit zijn moderne blenders waarbij alle lucht uit de kan wordt gezogen voor het apparaat begint met blenden. Op deze manier blijven smoothies en drankjes veel langer houdbaar in de koelkast. Het grootse nadeel is dat ze al snel 200 euro kosten.

Design

Als je een blikvanger wilt in je keuken kiest je best een duurder model. Je kan direct zien dat de dure blenders van degelijk en duurzaam materiaal zijn gemaakt. Ze zien er echt modern en stijlvol uit.

TIP: Duurdere blenders beschikken over een soepstand. De messen draaien nog sneller meestal boven de 35.000 t/m. Door zo’n hoger snelheid wordt de soep niet alleen gepureerd tot een gladde soep, de immense snelheid van de messen verhitten de inhoud van de beker.

Meest gestelde vragen over Blenders [FAQ]

Je kan alle soorten fruit, groente en noten blenden met een high end blender. Met sommige blenders kan je zelfs IJscrushen. Dankzij de scherpe messen onderaan die draaien op een zeer hoog toerental is niets te min voor de blender!

Een blender van degelijke kwaliteit kost al gauw 100 euro. Goedkopere modellen onder de 50 euro raden we sowieso af. Ze zullen het sneller begeven en kunnen niet altijd de inhoud tot pulp blenden.

Een sterke blender heeft een vermogen vanaf 900 Watt.

Tegenwoordig kan de kan van plastic, glas of tritan zijn. We adviseren een blender met een tritan beker. Deze is geur en kleurbestendig, BPA-vrij, krasbestendig. Tevens is het doorzichtig zoals glas, stevig, duurzaam en geschikt voor de vaatwasser.

Sommige blenders beschikken over een soepstand. Op deze stand roteren de messen zo snel dat de inhoud van de beker opgewarmd wordt. Let wel op deze stand maakt veel lawaai.

Als het uitdrukkelijk in de productomschrijving staat of als je blender over een ijscrush-stand beschikt mag je de blender gebruikt voor ijsblokjes te verpulveren.