Skip to main content

Slowjuicer of Sapcentrifuge

slowjuicer of sapcentrifuge

Het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge

Een sapcentrifuge heeft een veel hoger toerental per minuut en hierdoor komt er hitte en lucht in je sap waardoor potentiële vitamines verloren kunnen gaan. Ook verkort dit proces de houdbaarheidsdatum. Een slowjuicer daarentegen kneust fruit en groeten tegen een laag toerental (65-110) waardoor het sap puur is. Hoe trager het toerental (RPM), hoe meer sap je overhoudt. Lees hieronder het verschil tussen een slowjuicer en sapcentrifuge.

Eigenschappen sapcentrifuge:

  • Raspt snel
  • Brede vulopening, weinig snijwerk
  • Geschikt voor groenten en fruit met hoog vocht percentage
  • Prijs goedkoper dan slowjuicer
  • Helder sap
  • Bevat minder vezels dan sap uit een slowjuicer
  • Sap maken gaat sneller als een slowjuicer
  • De pulp wordt van het sap gescheiden
  • Minder geschikt voor het bewerken van vochtarme ingrediënten zoals noten of bananen.

Eigenschappen slowjuicer:

  • Kneust langzaam
  • Smalle vulopening, veel snijwerk
  • Geschikt voor alle soorten groenten en fruit, tarwegras en noten
  • Dure prijs
  • Geconcentreerd puur sap
  • Sap maken duurt langer als bij een sapcentrifuge
  • De  pulp wordt van het sap gescheiden
  • Bevat meer vezels dan sap uit een sapcentrifuge
  • De gescheiden pulp die overblijft is kurkdroog.
Philips Avance HR1883/31
Smeg SJF01RDEU
Hurom H200 Zwart
Tefal Infiny Juice ZC255B
Domo DO9061J


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *