Slowjuicer of Sapcentrifuge
Het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge
Een sapcentrifuge heeft een veel hoger toerental per minuut en hierdoor komt er hitte en lucht in je sap waardoor potentiele vitamines verloren kunnen gaan. Ook verkort dit proces de houdbaarheidsdatum. Een slowjuicer daarin tegen kneust fruit en groeten tegen een laag toerental (65-110) waardoor het sap puur is. Hoe trager het toerental (RPM), hoe meer sap je overhoudt. Lees hieronder het verschil tussen een slowjuicer en sapcentrifuge.
Eigenschappen sapcentrifuge:
- Raspt snel
- Brede vulopening, weinig snijwerk
- Geschikt voor groenten en fruit met hoog vocht percentage
- Prijs goedkoper dan slowjuicer
- Helder sap
- Bevat minder vezels dan sap uit een slowjuicer
- Sap maken gaat sneller als een slowjuicer
- Het pulp wordt van het sap gescheiden
- Minder geschikt voor het bewerken van vochtarme ingrediënten zoals noten of bananen.
Eigenschappen slowjuicer:
- Keust langzaam
- Smalle vulopening, veel snijwerk
- Geschikt voor alle soorten groenten en fruit, tarwegras en noten
- Dure prijs
- Geconcentreerd puur sap
- Sap maken duurt langer als bij een sapcentrifuge
- Het pulp wordt van het sap gescheiden
- Bevat meer vezels dan sap uit een sapcentrifuge
- De gescheiden pulp die overblijft is kurkdroog.
Geen reacties gevonden