Skip to main content

Soepmaker Test 2024

 

De beste soepmaker vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste soepmaker voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

Soepmaker kopen

 

De beste soupmaker voor ieders budget

 

soep maker

Moulinex Easy Soup LM841110

High End

soepmaker

Moulinex – LM542110

Mid Range

soupblender

MOA Soepmaker SM72

Budget

 

beste soepmaker

Meestal is de keuze aan soepmakers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Hier vind je de beste soupmakers

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor soepmakers

✅ Betrouwbare partners

De beste soepmakers vind je hier

Als je tijd wilt uitsparen tijdens het bereiden van soep kan een soepmaker of soepblender de ideale oplossing zijn. De werking van een soepmaker is kinderspel. Je snijdt groente, aardappelen en letterlijk alles wat je in de soep wilt in stukjes. Doe daarna alle gesneden ingrediënten in de soepmaker.

Kies het programma van je keuze bijvoorbeeld de gladde soep stand, deze stand pureert de ingrediënten plat en verhit de inhoud van de beker. Afhankelijk van het model dat je hebt aangeschaft duurt het 18 tot 30 minuten voordat je soep volledig klaar is. Extra handig aan een soepmixer is dat je de soep geen uren moet laten staan op het vuur en achteraf pureren met een staafmixer ook niet meer nodig is.

Bijna alle soepmixers zijn multifunctioneel dus je kan niet alleen soep maken met een soepmaker. Je kan net zoals een gewone blender, smoothies, deegmixen maar ook sauzen en proteïne shakes blenden in een soepmaker.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare soepmaker kan het soms even slikken zijn als je het groot aanbod ziet aan soepmakers dat momenteel verkrijgbaar is op de markt. Om jou die ellende te besparen heeft gezondsap.nl een consumentenonderzoek gedaan voor de meest populaire soepmakers. Samen met de specificaties en prijs van ieder product hebben we zo een goed beeld gekregen welke soepblenders we kunnen aanbevelen op onze website.

Bovenaan deze pagina vind je de beste soepmaker voor iedere prijsklasse. Buiten deze toppers vind je nog andere soepmakers die zeker de moeite zijn om te overwegen. Je kan ze terugvinden in de TOP 10 hieronder.

TIP: Een Soepmaker is zeer vergelijkbaar met een blender het verschil zit hem erin dat een soepblender de inhoud van de beker verhit tijdens het blenden. Op deze manier kan je de soep serveren binnen de 20 minuten.

Soepmaker TOP 10

Model Review
1 Philips Viva HR2204/80 Philips Viva HR2204/80

92.67%

“Deze soepmaker werkt prima! Goed gemixte, smaakvolle soep op een korte tijd.”

ReviewPrijs
2 Domo DO705BL Domo DO705BL

88.17%

“Super gemakkelijk in gebruik. Niet te missen voor wie bijna dagelijks soep maakt.”

ReviewPrijs
3 Domo DO498BL Domo DO498BL

87.67%

“Makkelijk in gebruik. De soep is zo fijn gemixt, dit resultaat krijg je nooit met een staafmixer.”

ReviewPrijs
4 Moulinex Easy Soup LM841110 Moulinex Easy Soup LM841110

90.83%

“De Moulinex Soepmaker is de allergemakkelijkste manier om soep te bereiden met slechts 1 druk op de knop. “

ReviewPrijs
5 Nova 210300 Nova 210300

92.17%

“Ideaal om soepgroenten te mixen, alsook voor het bereiden van smoothies.”

ReviewPrijs
6 Domo DO499BL Domo DO499BL

90.83%

“Werkt simpel en goed en maakt snel heerlijk soep.”

ReviewPrijs
7 MOA SM72 MOA SM72

87.83%

“Deze normale soepmaker voldoet de gewone verwachtingen van de gebruikers.”

ReviewPrijs
8 MOA PB912 MOA PB912

92.67%

“Prima, solide soepmaker van MOA. Met handige 7 programma’s heb je keuzes genoeg om te experimenteren.”

ReviewPrijs
9 Ninja HB150EU Ninja HB150EU

93.33%

“Een blender voor alle seizoenen! Bereid warme als koude creaties met dit veelzijdige 2-in-1 apparaat.”

ReviewPrijs
10 Moulinex My Daily Soup LM542110 Moulinex LM542110

93.67%

“Super gemakkelijk te gebruiken, gewoon zijn werk laten doen en genieten van warme soep!”

ReviewPrijs

 

Wat is een soepblender?

 

Waarom een soepmaker kopen?

Als je snel en gezond soep wilt maken in nog geen half uur tijd dan is dit een reden om een soepmaker in huis te halen. Een soepmaker pureert je soep de gladde soep binnen 20 minuten. Soep uit een soepmaker is gewoon overheerlijk! Het grootste voordeel van een soepmaker is de tijd de je uitspaart maar ook de afwas die je uitspaart. Gedaan met pannen en potten. Doe gewoon alle ingrediënten in de soep maker en binnen no time is je soep klaar om te serveren.

Als kers op de taart is een soep maker makkelijk schoon te maken. Sommige soepmakers hebben een auto-clean functie. Je doet dan gewoon warm water in de beker, deksel erop en zet de soepmaker op de autoclean functie. Binnen 5 minuten is je soepmaker proper. Enigste wat jij nog moet doen erna is het apparaat afdrogen.

Voordelen van een soepmaker

✅ Snel soep maken

✅ Minder afwas

✅ Mooie gladde soep

✅ Je kan er ook smoothies mee maken

✅ Makkelijk afwasbaar

✅ Krachtig

✅ Verschillende programma’s

Nadelen van een soepmaker

Het grootste nadeel van een soepmaker is de hoge prijs. Soep blenders van hoge kwaliteit kosten al gauw boven de 100 euro. Als je een duurzaam product in huis haalt ga dan voor een duurder apparaat. Deze zijn krachtiger en meer betrouwbaar als het grote aanbod aan goedkope soepmakers.

Wat ook opvalt is dat het apparaat veel lawaai maakt. Dus begin niet in de nacht te blenden als je in een studio of appartement woont.

 

soepmaker

Hoe werkt een soepmaker?

Een soepmaker of soepblender is een elektrisch keukenapparaat vergelijkbaar met een gewone blender. Een mes draait heel snel rond in de soepblender waardoor alle groenten in zeer kleine stukjes worden gesneden. Het resultaat is vergelijkbaar met pureren zoals een staafmixer. Tijdens het blenden verhit een soepmixer de inhoud van de beker. Op deze manier heb je binnen de 20 minuten kant en klare soep.

Het grootste verschil tussen een soepmaker en een gewone blender is dat bij een soepmixer de mixer in het deksel zit dus niet aan de onderkant. Verder is een soepmaker meestal voorzien van een groot handvat aan de beker. Zodat je het makkelijk kunt serveren direct nadat het programma afgelopen is.

Buiten de soep maken kan je met een soepmaker ook andere dingen blenden zoals fruit, smoothies, sauzen, frozen yoghurt enz…

TIP: Een soepmaker is echt makkelijk schoon te maken. Sommige soepmakers hebben een auto-clean functie, warm water erin, deksel erop en 5 minuten later is je soepmaker als nieuw.

 

Soepmaker Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Niet elke soepmaker is dezelfde zo heb je grote en kleine soepmakers maar ook soepmakers die dubbel zo krachtig zijn en soep nog beter pureren dan andere modellen. Verder moet je rekening houden met functies zoals de warmhoudfunctie en het auto-clean programma. Hieronder de specificaties waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een soepmaker:

  • Inhoud
  • Programma’s
  • Auto-Clean
  • Warmhoudfunctie
  • Vermogen
  • Tijd

Inhoud

De meeste soepmakers hebben een inhoud van 1 tot 1,8 liter. Als je alleen woont en single bent kies je een kleiner model niet alleen is dit goedkoper je hebt sneller soep klaar voor dezelfde dag. Als je met 2 of meer bent kies je uiteraard een grote soepmaker met een inhoud van 1,8 liter

Programma’s

Soepmakers hebben verschillende programma’s. De soepstand pureert de inhoud en verhit het tegelijkertijd. Maar je hebt ook andere standen zoals gwn blenden dus zonder verhitten. En ook standen met verschillende snelheden.

Auto-Clean

Sommige soepblenders hebben een auto-clean stand. Het doet zoals de naam het zegt, doe afwasmiddel en warm water in de beker zet de stand op auto clean en binnen de 5 minuten is je soep maker als nieuw!

Warmhoudfunctie

De meeste soepmakers hebben een warmhoudfunctie, na het blenden springt hij automatisch op de warmhoudstand of schakel je het apparaat zelf in op deze stand.

 

beste soupmaker

Vermogen

Het vermogen van een goede soepmaker begint bij 1000 Watt maar kan oplopen tot 1600 Watt voor de krachtigste soepmakers.

Tijd

Lees goed de productinformatie hierin staat meestal de tijd vermeld hoelang het duurt voordat je gladde soep hebt.

Deksel

Een soepmaker van hoge kwaliteit heeft altijd een stevig en duurzaam deksel. Aan het deksel zit het mixer element bevestigd. Goedkopere modellen hebben ondermaatse deksel dus let op hiermee. Als je zeker wilt zijn van je zaak raden we altijd een High End model aan.

Handvat

Bijna alle soep makers hebben een handvat aan de beker. Dankzij het handvat verbrand je jezelf niet omdat de buitenkant van de beker uiteraard heet is na het verhitten van de soep. Verder is het makkelijk serveren dankzij het handvat.

TIP: Neem de beker altijd vast aan het handvat na het koken van je soep in de soepmaker. De buitenkant van de beker wordt heet dus opgelet!

Meest gestelde vragen over soepmakers [FAQ]

Een soepmaker en een blender zijn bijna hetzelfde in werking maar het werkt toch anders. Zo zit het mix element in het deksel dus niet onderaan. Verder kan een soepmaker de inhoud verhitten en heeft de beker altijd een groothandvat.

Een degelijke soepmaker vind je vanaf 50 euro. Duurdere modellen kosten al snel 150 tot 200 euro.