Skip to main content

Sapcentrifuge Test 2024

 

De beste sapcentrifuge vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste sapcentrifuge voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

Sapcentrifuge kopen

 

De beste sapcentrifuge voor ieders budget

 

juicer kopen

Bosch MES4010

High End

 

beste sapcentrifuges

Philips Viva HR1836/00

Mid Range

 

beste juicerBrabantia BBEK1123

Budget

 

 

beste sapcentrifuge

Meestal is de keuze aan sapcentrifuges zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek
✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest
✅ Reageer en geef jouw feedback
✅ Informatief referentiepunt voor sapcentrifuges
✅ Betrouwbare partners

De beste sapcentrifuges vind je hier

Als je zelf op een snelle manier gezonde drankjes van fruit en groente wilt maken dan heb je vast en zeker de naam sapcentrifuge al eens horen vallen.

Dit is een keukenapparaat dat op heel hoge snelheid fruit en groenten maalt met scherpe messen, overtollig vruchtvlees wordt opgevangen in een pulpopvangbak maar er zal altijd nog een beetje pulp aanwezig zijn als je met een sapcentrifuge sap maakt van je fruit en groente.

Op gezondsap.nl vind je alle informatie over gezonde drankjes en sappen. Een sapcentrifuge mag zeker niet ontbreken in jouw arsenaal als jij op een frisse start wilt in de ochtend boordevol vitaminen en mineralen.

Wij hebben deze pagina samengesteld zodat jij een betrouwbare sapcentrifuge in huis kunt halen. Wij hebben gekeken naar honderden gebruikersbeoordelingen en samen met onze eigen bevindingen hebben we de beste sapcentrifuges uitgelicht. Deze kan je onderaan in een TOP 10 terugvinden. Klik op de knop review bij elke product om door te gaan naar de review pagina van het betreffend product. Hier vind je alle informatie en specificaties waarvan we weten dat ze nuttig zijn voor jou.

Als jij zelf een sapcentrifuge hebt aangekocht mag je ook altijd zelf je review achterlaten. Alle feedback is welkom want met jou hulp kunnen we onze scores altijd up 2 date houden. Lees deze pagina verder om alles te weten te komen over een sapcentrifuge. Wat een sapcentrifuge is, hoe het werkt, alle voor en nadelen maar ook een volledige koopgids met alle specificaties waarop je moet letten bij de aankoop van een sapcentrifuge.

Sapcentrifuge TOP 10

Model Review
1 Philips Avance HR1916:70 Philips Avance HR1916/70

92.33%

“Een stevige sapcentrifuge die zijn werk goed doet en super gemakkelijk in onderhoud.”

ReviewPrijs
2 Bosch MES4010 Bosch MES4010

93.17%

“De machine werkt naar behoren. De sapjes komen er heerlijk uit!”

ReviewPrijs
3 Philips Viva HR1836:00 Meest populair Philips Viva HR1836/00

96.67%

“Super sapcentrifuge, niet te groot op het aanrecht en heel simpel schoon te maken.”

ReviewPrijs
4 Philips Avance HR1922:20 Philips Avance HR1922/20

89.33%

“Geweldig toestel! In mum van tijd heb je groentesap of fruitsap gemaakt. Makkelijk af te spoelen en te drogen.”

ReviewPrijs
5 Bosch MES25A0 Bosch MES25A0

91.67%

“Dit is de ideale machine voor een ontbijt sapje te maken.”

ReviewPrijs
6 Bosch MES3500 Bosch MES3500

91.17%

“Deze centrifuge voldoet aan alle verwachtingen, is gebruiksvriendelijk en ook nog eens betaalbaar.”

ReviewPrijs
7 Brabantia BBEK1123 Brabantia BBEK1123

92.33%

“Deze sapcentrifuge werkt goed, gemakkelijk te bedienen en eenvoudig schoon te maken.”

ReviewPrijs
8 Aigostar 30IMX MyFrappe Black Aigostar 30IMX

84.5%

“Een krachtig apparaat voor een goede prijs. Makkelijk in gebruik en makkelijk te reinigen.”

ReviewPrijs
9 Braun J500 WH Braun J500 WH

87.5%

“Goede sapcentrifuge, krachtig en gemakkelijk in gebruik.”

ReviewPrijs
10 Cuisinier 409412 M-line Cuisinier 409412 M-line

85.67%

“Superhandige sapcentrifuge in gebruik, gemakkelijk te reinigen en betaalbaar!”

ReviewPrijs

 

Wat is een sapcentrifuge?

 

Waarom een Sapcentrifuge kopen?

Als je natuurlijk sap wilt maken met een kleine hoeveelheid pulp dan is een sapcentrifuge de juiste keuze. Fruitsap met een beetje pulp in is extra gezond omdat het vruchtvlees ook vitaminen en vezels bevatten. Verder maakt dit het drankje iets dikker, waardoor je sneller vol zit. Extra handig als je snel van die paar kilo’s af wilt. Drink in de ochtend een gezonde mix van sinaasappelsap, wortelsap en gember om je dag fris en gezond te starten.

Zeg neen tegen frisdranken vanaf nu en maak gewoon zelf de meest gezonde drankjes. Een sapcentrifuge is het meest geschikt voor groente en fruit met een hoog vochtgehalte.

OPGELET: De claims dat een sapcentrifuge minder gezond zou zijn dan een slowjuicer zijn onvoldoende bewezen, dus hier moet je jezelf niet te veel zorgen om maken. Het sap uit een sapcentrifuge zit boordevol vitaminen en mineralen dus het zal altijd bijdragen tot een evenwichtige en gezonde levensstijl.
Braun J500 WH
Bosch MES3500

Een sapcentrifuge is bijvoorbeeld ook veel goedkoper in prijs vergeleken met een slowjuicer. Deze laatste kneust de ingrediënten op een traag tempo. Meestal 70 toeren per minuut. Dit resulteert in een puur sap zonder pulp. Het voordeel hiervan is dat voedingstoffen niet verloren gaan aangezien alles op een natuurlijke manier geperst wordt.

Een sapcentrifuge is de beste keuze als je snel en goedkoop de meest gezonde drankjes wilt maken. Extra handig vergeleken met een slowjuicer is dat de opening groter is en je dus het meest groente en fruit niet moet schillen uitgezonderd sinaasappels. Spoel natuurlijk altijd fruit en groente goed af met vloeiend water voordat je ze in de sapcentrifuge steekt. Verder zijn bijna alle onderdelen van een sapcentrifuge vaatwasmachine bestendig.

 

sapcentrifuge fruit

Hoe werkt een Sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge heeft een scherpe rasp die op een zeer hoge snelheid ronddraait in sommige gevallen tot wel 20.000 toeren per minuut.

Hierdoor mengt het zuurstof in het sap waardoor het sap al binnen enkele minuten begint te oxideren. Je steekt de ingrediënten er aan de bovenkant in, de opening is groot genoeg om de meeste stukken groenten en fruit er in te doen.  Zodra je de sapcentrifuge aanzet worden de ingrediënten geraspt en wordt het sap uit de vrucht geslingerd. Dit gaat allemaal zeer snel binnen de minuut heb jij je helder gezond sapje klaar. Extra leuk aan een sapcentrifuge is dat je door de grote vulopening makkelijk fruit volledig erin kunt steken, dit maakt schillen in de meeste gevallen overbodig.

Een sapcentrifuge beschikt meestal over 2 snelheden, één voor harde groenten en fruit en de andere voor zachte groente en fruitsoorten. In sommige gevallen zit er ook een puls functie op het apparaat. Als je op deze knop drukt gaat de sapcentrifuge in volle toeren dus de hoogste snelheid werken. Een extra manier voor controle over je proces te hebben.

Een sapcentrifuge is minder geschikt voor het maken van sap van ingrediënten zoals noten, tarwegras en bananen. Hiervoor gebruik je best een slowjuicer.

TIP: Geef je sap meer kracht door gember toe te voegen. Schil de gember altijd voordat je het in de sapcentrifuge doet. Gember bevat B1, B2 en B6 en zijn een gezonde aanvulling voor veel drankjes.
beste sapcentrifuges

Als jij liever pure sap hebt, en taaiere ingrediënten wilt persen zoals tarwegras, bladgroenten of noten, dan moet je zeker een slowjuicer overwegen.

 

De voordelen van een Sapcentrifuge

 

Voordelen van een Sapcentrifuge

✅ Opening van een sapcentrifuge is meestal groter dan een slowjuicer

✅ Geschikt voor fruit en groente met een hoog vochtgehalte

✅ Helder sap

✅ Boordevol vitaminen en mineralen

✅ Super snel

✅ Je moet je groente en fruit niet schillen (behalve sinaasappel)

✅ Onderdelen Vaatwasserbestendig

✅ Maak zelf gezonde drankjes

✅ Eindeloos combineren

✅ Voordelige prijs

✅ Hoe hoger het vermogen, hoe helderder het sap.

 

sapcentrifuge kopen

 • Niet geschikt voor tarwe ’s, bladgroenten of noten
 • Bevat minder vezels dan sap uit een slowjuicer
 • Maakt best veel lawaai

 

Sapcentrifuge Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een Sapcentrifuge is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria. Afhankelijk van je thuissituatie en voorkeuren kies je een juicer met de volgende specificaties:

 • Inhoud
 • Vermogen
 • Snelheden
 • Druppelstop
 • Schuimafsnijder
 • Snoerlengte
 • Kwaliteit
 • Puls functie

Inhoud

Als je maar met één persoon in huis bent heb je genoeg met een kleiner formaat. Als je met een groter gezin bent wil je al makkelijk 1- 1,5 liter inhoud hebben zodat je ieder eenvoudig zijn glaasje kunt inschenken.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen hoe sneller de sapcentrifuge werkt en hoe sneller je sap klaar zal zijn. Hoe harder de ingrediënten, hoe hoger het vermogen moet zijn.

Snelheden

De meeste sapcentrifuge hebben 2 snelheden één die op een lager toerental werkt en één op een hoger toerental. Snelheid 1 is meestal voldoende voor zachte groente en fruit. Als je harder fruit tot sap wilt maken mag je gerust snelheid 2 gebruiken.

Druppelstop

Dankzij de druppelstop zal je tuit niet meer geen lekken na gebruik. Dus minder sap op je aanrecht.

Schuimafsnijder

Een Schuimafsnijder zorgt dat er zo goed als geen schuim mee in je glas komt. Het schuim wordt letterlijk afgesneden en blijft in de kan zitten. De smaak blijft hetzelfde maar het ziet er allemaal mooier uit zonder schuimresten.

 

fruitsap maken

Snoerlengte

Sommige modellen hebben een kort snoer en dit kan echt vervelend zijn als je wilt werken zonder verlengkabel.

Kwaliteit

Er zijn honderden sapcentrifuge te verkrijgen op het internet, maar een groot deel werken helemaal niet naar behoren. Het is van groot belang een degelijk en betrouwbare sapcentrifuge te hebben als je er één wilt aanschaffen. Deze pagina zal je hierbij helpen, in onze top 10 bovenaan vind je de beste modellen terug. Als je echt zeker wilt zijn van je zaak ga je voor een High End sapcentrifuge.

Pulsfunctie

Als je op de pulsfunctie drukt gaat het apparaat op volle toeren, als er harde stukje fruit en groenten in de kan zitten kan het handig zijn om even in overdrive alles te raspen. Controleer zelf hoelang je dit doet. Zodra je deze knop loslaat zal het apparaat terug in de normale snelheid vallen.

TIP: Als je graag sap wilt met veel vruchtenvlees en pulp dan is het slim om gewoonweg een Blender aan te schaffen. Deze raspt alles samen zonder de pulp te scheiden in een opvangbak. Op deze manier voorzie je de drankjes van extra vezels. (Onze blender pagina is nog niet voltooid. Zodra deze af is voegen we deze bij met de link)

Meest gestelde vragen over Sapcentrifuge [FAQ]

Een sapcentrifuge heeft een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, tot wel 20.000 toeren per minuut, de pulp wordt gescheiden van het sap door centrifugerende krachten. Hierdoor ontstaat er een helder sap. Door het hoge toerental en korte verhitting kunnen hierdoor soms voedingstoffen verloren gaan maar deze beweringen zijn niet wettenschappelijk ondersteunt. Een slowjuicer perst het sap heel traag door middel van kneuzende bewegingen die je kan vergelijken met het natuurlijk kauwen in je mond. Hierdoor worden er geen voedingstoffen verloren en krijg je een echt puurde sap in een pulpopvangbak. sap. De pulp wordt volledig gescheiden van het sap in een pulpopvangbak.

Een blender is dan weer alles in één pot en mixt alles tezamen tot een sap. Met veel pulp en vruchtenvlees in. Sapjes met een blender zitten dan ook boordevol vezels. Het komt allemaal op voorkeur neer. Heb jij liever echt sap kies dan voor een sapcentrifuge of slowjuicer. Als je sap met pulp wilt ga dan voor een blender.

In principe hoe hoger het vermogen hoe sterker het apparaat is, dus als je sap van taaier fruit wilt maken zoals bijvoorbeeld bananen pak je maar best één met een hoog vermogen. Vanaf 1000 Watt is altijd betrouwbaar toch zijn er sommige sapcentrifuge met maar 500 Watt die ook een heel goede gebruikersbeoordeling hebben. Als je echt veel bananen en harde fruitsoorten wilt persen ga dan zeker voor een Slowjuicer aangezien deze beter geschikt is voor taaiere ingrediënten.

Het sap uit een sapcentrifuge is een gezonde manier om jou vitaminen en mineralen snel binnen te krijgen. Maak zelf een gezond drankje elke ochtend om je lichaam in goede gezondheid te houden. De beweringen dat sap uit een sapcentrifuge niet gezond zijn kloppen niet. Er zijn nog geen wettenschappelijke onderzoeken geweest die hebben bevestigd dat er veel vitaminen verloren gaan door de hoge snelheden. Meestal wordt dit doelbewust gedaan door product fabrikanten die gewoon willen dat de consument een meer geschikt apparaat aankoopt. Let er wel op dat fruit veel suiker bevat dus als je dagelijks 10 sapjes gaat drinken kan dit wel een nadelig effect hebben op je gezondheid en gebit.

Ja een Juicer is de Engelse naam voor sapcentrifuge.