Skip to main content

Citruspers Test 2024

 

De beste citruspers vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste citruspers voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

Citruspers kopen

 

De beste citruspers / sinaasappelpers voor ieders budget

 

elektrische citruspers

Espressions EP7000

High End

citruspers kopen

Smeg CJF01BLEU

Mid Range

beste citruspers

 Philips Avance HR2752/90

Budget

 

Meestal is de keuze aan citruspersen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor citruspersen

✅ Betrouwbare partners

beste citruspersen

De beste citruspersen vind je hier

Je wilt graag verse sinaasappelsap drinken om je dag goed te beginnen, en je wilt liefst van al dat het zo snel mogelijk klaar is. Dan moet je zeker de aankoop van een citruspers overwegen. Vers geperst sinaasappelsap, grapefruitsap of citroen sap zit vol met vitaminen en mineralen.

Het persen is lastig want als je het met de hand doet komen er al snel pitten en pulp mee met het sap. De pulp is redelijk gezond dus dit is nog niet zo’n groot probleem. Het vervelende aan persen zonder een citruspers is dat het al gauw snel zwaar kan worden aan je armen. Als je met meer personen in huis bent en je in de ochtend niet al te veel tijd hebt kan een citruspers de ideale oplossing zijn zodat iedereen kan genieten van zijn vers gezond sapje op tafel.

Op deze website bespreken we alles over gezonde drankjes en dan voornamelijk sap. Een andere manier om vers fruitsap te maken is met een slowjuicer, deze bespreken we uiteraard ook op deze website. Het verschil zit hierin dat je alle soorten fruit kan persen tot puur sap, je kan zelfs noten en groenten in een slowjuicer persen.

Tegenwoordig staan er echt veel sinaasappelpersen op het internet te koop, het wordt gewoon lastig om een goede citruspers uit te kiezen. En juist daarom hebben wij deze pagina aangemaakt omdat een goede citruspers niet mag missen in jou arsenaal hebben we op deze pagina de beste citruspers uitgelicht die je kan terugvinden in onze TOP 10 hieronder.

Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan om de beste citruspers te vinden, en zijn daarna met de data aan de slag gegaan. Bespaar je het zoeken wij hebben het werk voor je gedaan. Buiten deze handige suggesties vind je hier alle informatie over citruspersen. Wat een citruspers is, hoe het werkt en een volledige Koopgids met alle aankoopcriteria waarop jou moet letten bij de aanschaf van een elektrische citrus/sinaasappelpers.

Deze sinaasappelpersen zijn het beste van het beste met de meeste functies. Denk aan druppelstop, hoger vermogen en natuurlijk hoogwaardige materialen. Uiteraard kosten deze modellen al gauw 3 keer zoveel als goedkopere budget modellen.
De Mid Range citruspersen kan je al vinden voor rond de 50-60 euro. Deze modellen hebben een hoge prijs/prestatie en beschikken meestal ook over een krachtige motor zodat jou sinaasappelen snel geperst kunnen worden.
We raden het af om modellen onder de 20 euro te kopen. In onze lijst kan je budget citruspersen terugvinden waarvan we weten dat dit populaire en goede budget citruspersen zijn. Deze zijn ideaal voor sporadisch gebruik. Ben je echter van plan om wekelijkst meerdere keren te persen koop dan een high end citruspers om zeker te zijn van je zaak!

Citruspers / Sinaasappelpers TOP 10

Model Review
1 Espressions EP7000 Robuust materiaal Espressions EP7000

98.67%

“De prijs is inderdaad aan de hoge kant maar met deze citruspers weet je dat je een apparaat in huis haalt voor vele jaren. De EP7000 is een professionele citruspers geschikt voor de horeca en sapbars.”

ReviewPrijs
2 Princess 201852 Princess 201852

96.33%

“Deze citruspers voelt robuust aan, maar neemt wel wat ruimte in beslag. Kwalitatief is het een absolute aanrader.”

ReviewPrijs
3 Domo DO9173J Domo DO9173J

96.33%

“Prima product prijsverhouding en kwaliteit. Redelijk geluidloos en makkelijk schoon te houden.”

ReviewPrijs
4 Philips Avance HR2752:90 Philips Avance HR2752/90

98.5%

“Handig in gebruik, een stil apparaat en makkelijk om schoon te maken. “

ReviewPrijs
5 Princess Master Juicer 201851 Princess Master Juicer 201851

93.83%

“Handig apparaat met de juiste kracht! Niet te veel afwas werk.”

ReviewPrijs
6 Princess 201853 Princess 201853

95.83%

“Prima pers, makkelijk in gebruik. Zelfs grote sinaasappels zijn géén probleem. “

ReviewPrijs
7 Braun MPZ 9 Multiquick 3 Braun MPZ 9 Multiquick 3

94.17%

“Prachtige vormgeving en past in iedere keukenstijl. Werkt perfect en bovendien goed schoon te maken.”

ReviewPrijs
8 Princess 201975 Princess 201975

90.5%

“Deze citruspers doet wat het moet doen. Eenvoudig in gebruik!”

ReviewPrijs
9 H.Koenig AGR80 H.Koenig AGR80

88.5%

“Super gemakkelijk in gebruik en ook zeer weinig afwas.”

ReviewPrijs
10 Smeg CJF01BLEU Smeg CJF01BLEU

88.17%

“Mooie citruspers, lekker stil, voelt stevig en degelijk materiaal.”

ReviewPrijs

 

Wat is een citruspers?

 

Waarom een citruspers kopen?

Een citruspers mag niet bij je thuis ontbreken als je houdt van elke week vers sinaasappelsap in de ochtend. Een glaasje vers sinaasappelsap is een gezonde en frisse energiebooster die perfect is om je de goed te starten.

Als jij graag tijd uitspaart en verse sinaasappelsap wilt zonder veel moeite kan dat vanaf nu met een goede elektrische citruspers. Tegenwoordig kan je ook zelf sinaasappelsap maken met handmatige sinaasappelpersen. Dit gaat ook goed maar je moet meestal zelf de pitten filteren en ook moet je hard kunnen drukken op de citroen of sinaasappel zodat het sap er goed uit wordt geperst. Dit kan al snel een lastig karwei worden voor sommige mensen. Dus vandaar de keuze om een elektrische citruspers in huis te halen.

Een ander argument kan zijn dat je een groot gezin hebt en ja je kan de verse sinaasappel in de supermarkt halen maar dan betaal je al gauw het tiendubbel vergeleken met als je zelf je vers sinaasappel sap perst. En stel je voor je bent met 6 thuis en het is ochtend en nu mag jij 20 sinaasappelen gaan persen…Dat is al aardig wat je gaat het snel voelen in jou armen zoals jij je gezin wekelijks wilt laten genieten van een gezond drankje boordevol vitaminen!

Met een citruspers wordt alles veel gemakkelijker ik zou zeggen kinderspel! Je legt de sinaasappel, of de citrusvrucht van je keuze op de perskegel en zet je citruspers aan en druk de hendel rustig naar beneden. En kijk maar eens hoe makkelijk dit is vanaf nu. De citruspers vangt al het vers sap op in een opvangreservoir zodat jij na het persen makkelijk het sap kan verdelen in een glas.

De voordelen van een citruspers

✅ Tijdbesparing

✅ Makkelijk in gebruik

✅ Heerlijker en gezonder

✅ Echt vers! Geen toegevoegde suikers

✅ Vitaminen blijven bewaard

✅ Makkelijk schoon te maken

✅ Voordelige prijs

Philips Avance HR2752/90
Domo DO9173J

 

Beste sinaasappelpers

Hoe werkt een citruspers?

Een citruspers is apparaat voor het uitpersen van sap uit voornamelijk citrusvruchten, denk hierbij aan sinaasappel, grapefruit en citroen. Er zijn 3 verschillende soorten citruspersen op de markt verkrijgbaar en ze werken min of meer allemaal hetzelfde. Ze hebben allemaal een perskegel waarop je de vrucht zet en waarna deze langs boven wordt gedrukt zodat de vrucht geperst wordt. Onderaan de perskegel zit meestal een opvangbakje voor pitten en pulp en hier zitten meestal kleine gaatjes in waardoor het vers sap in het sap reservoir terecht komt. Hieronder de 3 verschillende citruspersen.

Het grootste nadeel waar mensen zich aan ergeren bij een citruspers is dat niet elk model geschikt is voor hoge glazen.

De handmatige citruspers is het eenvoudigst, het best meestal uit slechts de perskegel en een opvangrand of schaal waarin het sap terecht komt na het persen. Soms zit deze perskegel bovenop een sap reservoir zodat deze net zoals de andere modellen makkelijk kan worden uitschenkt na het persen.

De elektrische citruspers is de pers die we aanbevelen. Het is de makkelijkste en meest efficiënte van de verschillende citruspersen. Het werkt net hetzelfde als een handmatige citruspers maar dan zit er nog een hendel bovenop die en beschikt het apparaat over een elektrische motor die de perskegel laat ronddraaien zodat je het meeste sap kunt krijgen uit je citrusvruchten. Het sap wordt opgevangen in een sap reservoir en ook gescheiden van de pitjes en pulp in de meeste gevallen. Onze TOP 10 bestaan voornamelijk uit deze elektrische citruspersen.

De Semi Mechanisch citruspers is eigenlijk een elektrische citruspers maar hier moet je zelf zonder hendel/hefboom drukken op de sinaasappel, dit werk al gauw niet meer zo makkelijk als een echte elektrische citruspers. De mechanische citruspersen werken wel beter als volledig handmatige citruspersen omdat de perskegel draait door de elektrische motor.

TIP: De meest voorkomende reden voor de aanschaf van een sinaasappelpers is de enorme besparing van vers sinaasappelsap kopen in de supermarkt en ook de tijdbesparing speelt een grote rol bij de aankoop van een citruspers.

 

Citruspers / Sinaasappelpers Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een citruspers is het belangrijk dat je de volgende aankoopcriteria overweegt. Wil jij de juiste keuze maken hieronder een handig overzicht met de belangrijkste eigenschappen die bij een goede citruspers aanwezig moeten zijn.

  • Inhoud sap reservoir
  • Vermogen
  • De hendel op de pers
  • De hoogte
  • Druppelstop
  • Vaatwasser bestendig
  • De perskegel
  • Materiaal buitenkant
  • Prijs

Inhoud sap reservoir

Zorg zeker dat de inhoud van je sap reservoir voldoende is als je een groter gezin hebt. 1 liter volstaat voor 4 personen.

Vermogen

De meeste citrus persen hebben een vermogen van 50 tot 150 Watt. Hoe groter het vermogen hoe beter en krachtiger de sinaasappelen geperst kunnen worden.

De hendel op de pers

Dankzij de hendel wordt het persen kinderspel. I.p.v. met je hand op de schil te drukken druk je nu zonder te veel moeite te hendel in.

De hoogte

Zorgt dat je citruspers groot genoeg is als je wilt gaan uitschenken in grote glazen. Niet alle modellen zijn hier geschikt voor.

Druppelstop

Als je citruspers een druppelstop heeft gaat hij niet meer lekken bij de schenktuit aan het sap reservoir. Citroensap kan je aanrecht beschadigen omdat in citrusvruchten zuur zit. Let hier dus goed bij als je apparaat niet over een druppelstop beschikt dat je na gebruik je aanrecht goed afveegt.

TIP: Zorg dat je na gebruik de citruspers onderdelen goed schoonmaakt met de zeep en water in de pompbak of in de vaatwasmachine indien dit mogelijk is. Een goed verzorgde citruspers ziet er na jaren gebruik nog altijd als nieuw uit.

 

Fruitpers kopen

Vaatwasser bestendig

De onderdelen van sommige modellen zijn vaatwasmachine bestendig. Extra handig omdat het sap plakkerig is door het hoge suikergehalte. Als jij een vaatwasser hebt kies dan zeker een model waar je de onderdelen in de vaatwasser kan steken na gebruik.

De perskegel

Sommige goedkope modellen komen met verschillende perskegels voor iedere soort citrus vrucht één apart. De meeste modellen tegenwoordig hebben allemaal degelijke perskegels zodat de citrusvruchten altijd goed geperst worden.

Materiaal buitenkant

De meeste citruspersen hebben een RVS kunststof uiterlijk dit omdat citroensap en sinaasappelsap een hoog zuurgehalte heeft waardoor anders het uiterlijk beschadigt kan geraken door veelvuldig gebruik.

Prijs

Citruspersen zijn voordelig in prijs vergeleken met sapcentrifuges en slowjuicers. De prijzen beginnen vanaf 20 euro en kunnen gaan tot 150 euro voor de beste huishoudelijke modellen. Algemeen kan je stellen dat je voor rond de 50 € een zeer degelijk toestel in huis haalt om je sinaasappelen mee te persen.

Meest gestelde vragen over citruspers [FAQ]

Als je vers sinaasappel sap gaat halen weet je dat je al gauw 2 euro voor 0,5 liter sinaasappelsap betaalt. Als je met 4 personen in huis bent en je wilt 2 keer genieten van sinaasappelsap per week heb je al snel 2 liter vers sap nodig per week. Dit is ongeveer 8 euro. Per maand dit 25 – 30 € als jij dit het hele jaar door wilt doen betaal je al snel het veelvoud van de aankoopprijs van een goede citruspers. Dus ja een elektrische sinaasappelpers is niet alleen snel terugverdiend het is een echte investering.

Je kan sinaasappelen persen, citroenen en grapefruit. Buiten deze citrusvruchten kan je in principe alle andere grote fruit soorten persen die passen op de perskegel. Snijd desnoods de vrucht in 2 zodat deze goed op de perskegel past.

Een citruspers kan eenvoudig na elk gebruik met stromend water worden afgespoeld. De losse onderdelen toch in ieder geval! Steek nooit het hele apparaat volledig onder water. Als de onderdelen in de vaatwasser mogen is dit ook weer extra mooi meegenomen.

De meeste citruspersen beschikken over een handige uitloop waarmee je makkelijk je glazen kunt vullen. Let er wel op niet elk model heeft een uitloop en sommige modellen zijn te klein om hoge glazen onder te plaatsten.

Ja! Er gaan geen vitamines verloren en worden ook geen extra suikers toegevoegd (tenzij je dit zelf wilt).