Skip to main content

Slowjuicer Test 2024

 

De beste slowjuicer vind je hier

Hieronder kan je al direct de beste slowjuicer voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

Beste slowjuicer

 

Het beste slowjuicer voor ieders Budget

 

Slowjuicers

Hurom HZ-SBE17

High End

WM-2008 SJ

Wartmann WM-2008 SJ

Mid Range

Philips HR1946/70

Philips Avance HR1946/70

Budget

 

Meestal is de keuze aan slowjuicers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor slowjuicers

✅ Betrouwbare partners

De beste slowjuicer vind je hier

Wil jij de meest mogelijk pure sap ooit drinken? Zoek dan niet verder! Met een slowjuicer haal je paar sap uit al je groenten en fruit, ideaal voor de gezondste en heerlijkste drankjes te bereiden. Op deze pagina vind je alle informatie over slowjuicers. Wat een slowjuicer is, hoe het werkt, en waarvoor je het kunt gebruiken. Welkom bij het referentiepunt van slowjuicers!

Wij hebben een volledige TOP 10 samengesteld met de beste slowjuicers. Kies de slowjuicer die bij je situatie past, en geniet van de meest exotische sapjes. Met een slowjuicer kan je ook taaiere ingrediënten persen zoals tarwegras en noten. Dit is niet mogelijk is met bijvoorbeeld een sapcentrifuge.

Bij de aanschaf van een slowjuicer kan je best een duurzaam apparaat kiezen, de goedkopere modellen laten veel te wensen over. In onze TOP 10 kan je 2 budget apparaten terugvinden die de beste beoordeling hebben in zijn prijsklasse. Als je zeker wilt zijn van je zaak kan je beter niet uitsparen op een slowjuicer en gaan voor een kwaliteitsvol duurder model. Dit zal je veel ellende en uitsparen. Lees rustig verder om alles te weten te komen over slow juicers

Dit zijn de beste slowjuicers die er zijn. Lange levensduur, stevig materiaal en de prestaties zijn ook heel goed. Deze slowjuicers laten de andere deelnemers ver achter. Kies nu de beste slowjuicer.
De Mid Range slowjuicers zijn ideaal voor thuisgebruik. Deze prijsklasse is er voor de mensen die niet te gek willen doen met hun budget en een degelijke betaalbare oplossing zoeken voor thuisgebruik. Met deze apparaten ga je zeker niet misslaan, al moet je wel besparen om duurzaamheid vergeleken met de high end modellen.
De budget modellen die aanbod komen in onze TOP 10 zijn de beste budget slowjuicers die er zijn. We hebben de beste prijs / prestatie slowjuicers opgezocht voor thuisgebruik. Meestal zijn deze slowjuicers geschikt voor sporadisch gebruik. Als je elke dag wilt slowjuicen kan het misschien verstandig zijn om een mid range of high end apparaat aan te schaffen, aangezien deze een hogere werkdruk aankunnen.

Slowjuicer TOP 10

Model Review
1 Sana by Omega EUJ707 Sana by Omega EUJ707

96.83%

“Het neemt tijd in beslag maar perfect voor tarwegras, groenten, fruit, worsten, noten en zelf mogelijk tot pasta.”

ReviewPrijs
2 Philips Avance HR1946/70

93.33%

“Een aanrader deze Philips slowjuicer, het doet wat het moet doen tot elke druppel!”

ReviewPrijs
3 Wartmann WM2008 SJ Onze keuze Wartmann WM-2008 SJ

98.67%

“Zeer stil, trekt de groenten en fruit zelfstandig in de opening zonder verdere inspanning.”

ReviewPrijs
4 Taylor Swoden Slow Joy 900060 Taylor Swoden Slow Joy 900060

91.83%

“De slowjuicer doet wat het moet doen en is één van de goedkopere, daardoor een prima starter.”

ReviewPrijs
5 Domo DO9061J Domo DO9061J

88.33%

“Budget instapmodel die fruit en groeten goed kan slow juicen….”

ReviewPrijs
6 Philips Viva HR1889-70 Philips Viva HR1889/70

83.83%

“Deze relatief goedkope slowjuicer maakt heerlijke sapjes, toch oppassen met groeten en diepvries fruit, het zeefje kan makkelijk verstopt geraken…”

ReviewPrijs
7 Wartmann Slow Juicer Wartmann WM1504 Slow Juicer

89.33%

“Een super slowjuicer met goede prestaties enkel dat je wel ervoor betaalt.”

ReviewPrijs
8 Kuvings Big Mouth C9500 Kuvings Big Mouth C9500

93.83%

“Volwaardige opvolger van de Kuvings B6000. Dit model doet alles nog beter als zijn kleine broertje! Puur sap en goede uitstekende scheiding van droge pulp.”

ReviewPrijs
9 Angel AG-8500 Angel AG8500

90.83%

“Gedaan met sukkelen zoals bij de goedkopere modellen, de beste slowjuicer met de meest krachtige motor die letterlijk alles kan juicen! Tarwegras, noten, fruit, groeten, Als je het beste van het beste wilt zal je hier jammer genoeg een prijs voor moeten betalen.”

ReviewPrijs
10 Hurom HZ-SBE17 - H25 Hurom HZ-SBE17 H25

96.67%

“Deze slowjuicer is zeker zijn prijs waard, Pure sap en kwaliteitsvolle onderdelen zorgen dat je jarenlang plezier gaat hebben dit topmodel!”

ReviewPrijs

Voor de volledige lijst van slowjuicers check ons overzicht: Klik hier.

 

Wat is een Slowjuicer?

 

Waarom een slowjuicer kopen?

Als jij de meest gezonde drankjes wilt bereiden met pure sap zonder pulp en restje is een slowjuicer de beste en gezondste oplossing.

Het voordeel aan een slowjuicer is dat je alle ingrediënten die je ook maar wenst kunt slowjuicen denk aan groeten zoals wortels, tomaten die je gewoon mengt met alle soorten fruit om de meest gezonde sap ooit te bereiden met de meest uiteenlopende smaken mogelijk. Zelfs tarwegras kun je makkelijk in je drankje mengen. Tarwegras is ruw van vezel en kan bijvoorbeeld niet gemalen worden met een sapcentrifuge.

Omdat een slowjuicer de ingrediënten traag perst blijft het sap langer vers dus ideaal voor in de zomer bij gelegenheden. Zeg vaarwel tegen ongezonde frisdranken en andere drankjes. Vanaf nu kies je voor natuurlijke drankjes rijk in voedingstoffen en antioxidanten.

Het gaat zelfs zo ver dat je noten en andere ongebruikelijke ingrediënten kunt mixen in je sap mix. Maak vanaf nu de meest exotische drankjes van je keuzen.

De voordelen van een slowjuicer

✅ Oneindig in recepten

✅ Gezonder als sapcentrifuge

✅ Pure sap

Domo DO9061J
Wartmann WM1504 Slow Juicer

Slowjuicer vergelijken

Hoe werkt een slowjuicer?

Een slowjuicer werkt ongeveer hetzelfde als een sapcentrifuge. Het is een apparaat waar je het fruit of groenten insteekt, meestal door een kleine opening waarna de slowjuicer het fruit of groente op een kneuzende, malende manier perst tot sap. Dit systeem is gebaseerd op een vergelijkbare manier met het kauwen van voedsel in je mond. Net daardoor blijven voedingstoffen en enzymen beter bewaard dan bij een sapcentrifuge.

Dit komt voornamelijk omdat een sapcentrifuge draait tot wel 20.000 toeren per minuut, hierdoor ontstaat er hitte en komt er veel meer zuurstof in het sap. Dit is bij een slowjuicer niet het geval. Een slowjuicer draait meestal maar op een 85 toeren per minuut. Hierdoor blijven sapjes uit een slowjuicer tot wel 2 x zo lang vers.

Een slowjuicer is ideaal om drogere voeding te juicen. Denk hierbij een groenten zoals wortels, sla noten en zelfs tarwegras. Een slowjuicer vangt de stugge vezels op een in zeef waardoor het sap veel geschikter is voor menselijke consumptie.

2 verschillende soorten slowjuicer

Een Horizontale slowjuicer maken gebruik van een stamper waarmee je de ingrediënten moet aandrukken. Deze slowjuicers worden vooral gebruikt om tarwegras te verwerken. Het bereiden duurt langer als bij de verticale slowjuicers en vaak zijn de horizontale slowjuicers groter van formaat. Het voordeel aan deze slowjuicers is de prijs een ook lopen deze apparaten minder snel vast tijdens het gebruik.

Een Verticale slowjuicer moeten niet aangedrukt worden met een stamper dus deze zijn eenvoudiger in gebruik. Het bereiden gaat veel sneller dan horizontale slowjuicers aangezien je de ingrediënten niet moet snijden. Tarwegras kan je niet slowjuicen in deze slowjuicers, als je dit wilt doen moet je een horizontale slowjuicer aanschaffen. Verder zijn de verticale slowjuicers duurder in prijs.

Slowjuicer Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een slowjuicer komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

  • Toerental
  • Vermogen
  • Prijs
  • Sapresoirvoir
  • Pulpresorvoir
  • Maataanduiding
  • Schuimafscheider

Toerental

De meeste slowjuicers hebben een snelheid die veel trager is als bijvoorbeeld bij sapcentrifuge die tot wel 10.000 toeren per minuut draaien. Een slowjuicer heeft vaak een toerental van 80 toeren per minuut. Het sap wordt traag gekneusd / gemaald, dit is vergelijkbaar met het kauwen van een gebit. Hierdoor blijven de voedingstoffen beter bewaard en ook de zijn de drankjes tot x2 langer houdbaar dan bijvoorbeeld met een sapcentrifuge

Vermogen

De meeste slowjuicers hebben een laag vermogen van rond de 200 Watt. Dit is energiezuinig vergeleken met een sapcentrifuge.

Prijs

Een slowjuicer is geen goedkoop apparaat, prijzen variëren van 100 tot 1000 euro. Voor een degelijke slowjuicer voor thuisgebruik betaal je al snel 200 euro.

Sapreservoir

Sommige modellen hebben geen sapreservoir, het nadeel hiervan is dat je niet in één keer door kunt werken. Als je slowjuicer een sapreservoir heeft kun je eenvoudig grotere hoeveelheden in één keer verwerken.

Pulpreservoir

Hier komen alle resten en pulp. Net als bij een sapreservoir geld hoe groter hoe langer je door kunt werken aan één stuk.

Maataanduiding

Lees eenvoudig af hoeveel milliliter sap je hebt bereid

Schuimafscheider

Deze functie zorgt ervoor dat je na het slowjuicen geen schuim in je sapje hebt. Ideaal als je deze direct wilt uitschenken voor consumptie.

 

Slowjuicer Top 10

Makkelijk schoon te maken

Het schoon maken van is meestal wel een klusje, vooral de pump in de zeef kan even wennen zijn als beginner. Na het gebruik is het handig als je direct warm stromend water over de onderdelen laat lopen. Daarna kan je de onderdelen met de hand afwassen. In sommige gevallen is het mogelijk deze in de vaatmachine te steken, maar over het algemeen is dit niet aanbevolen, dit kan de levensduur verkorten.

Capaciteit en Vorm

Slowjuicers nemen meestal plaats in en wegen ook zwaar, zo wegen de lompste modellen al gauw 10 kg. Meestal wegen de verticale slowjuicers tussen 4 en 8 Kilo, de Horizontale slowjuicers zijn zwaarder en wegen tussen de 5 en 13 kilo. Check Horizontale slowjuicer of Verticale slowjuicer voor meer info.

Meest gestelde vragen over slowjuicers (FAQ)

Een sapcentrifuge heeft een veel hoger toerental per minuut en hierdoor komt er hitte en lucht in je sap waardoor potentiële vitamines verloren kunnen gaan. Ook verkort dit proces de houdbaarheidsdatum. Een slowjuicer daarentegen kneust fruit en groeten tegen een laag toerental (65-110) waardoor de sap puur is.

Tarwegras sap is een sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Tarwegras is meestal taai en kan niet tot sap verwerkt worden met bijvoorbeeld sapcentrifuges. Het best van al gebruik je een krachtige Horizontale Slowjuicer voor tarwegras sap te maken.

Slowjuicers moeten meestal taaien stukken fruit en groenten kunnen juicen. In sommige gevallen noten en tarwegras. Door deze functies lopen de kosten al hoog op aangezien het apparaat een voldoende kwaliteit moet hebben. Ons advies? Spaar niet uit op een slowjuicer. Goedkopere modellen blijven meestal vasthangen en het scheiden van pulp en schoonmaken kan ook een ramp zijn.

Als je gewoon fruit en groenten wilt juicen is een verticale slowjuicer perfect. Als je graag taaie groenten, noten of bijvoorbeeld tarwegras wilt juicen is het verstandig om een horizontale slowjuicer te kiezen. Bij een verticale slowjuicer steek je de producten bovenin en deze worden dan direct geperst. Bij horizontale slowjuicers moet je met een stamper aandrukken, dus het gebruiksgemak is iets minder bij deze laatste. Een horizontale slowjuicer kost meestal ook meer, maar dan krijg je een krachtiger model in de plaats.