Skip to main content

Luchtige Aardbeien Smoothie | Recept

Aardbeien bananen smoothie immuunsysteem booster

Als je op zoek bent naar een frisse zoete gezonde smoothie dan is een aardbeien smoothie een uitstekende keuze. Aardbeien en banaan zitten boordevol vitamine B en C het versterkt het immuunsysteem. Door de yoghurt wordt de smaak mild en zacht. Het recept is super eenvoudig om te maken.

INFO: Deze smoothie is een bron van vitamine C, B, B11, foliumzuur, en calcium. Het versterkt je afweersysteem. Doe er een halve lepel havermout bij voor extra vezels.

Je snijdt gewoon de groene kroontjes van de aardbeien daarna schil je de bananen. Gewoon alles in de blender met daarbovenop de yoghurt en sinaasappelsap. In ons fimpje doen we er havermout bij maar dit hoeft niet het is beter van smaak zonder. Als je echter extra vezels wil is het natuurlijk een kwestie van voedingstoffen. Om het drankje helder en zoeter van smaak te maken voegen we 200 ml vers sinaasappelsap bij. In het filmpje hierboven maken we gebruik van de Wartmann High Speed Blender. Dit is een zeer krachtige blender en tevens één van onze winnaars. De blenderkan heeft een inhoud van 2 liter. Als jouw blender kleiner van formaat is halveer je de ingrediënten.

Ingrediënten

 • 300 gram aardbeien
 • 2 bananen
 • 80 ml magere yoghurt
 • 0,5 el havermout (optioneel)
 • 200 ml sinaasappelsap (voor betere smaak)

Bereiding

 1. Spoel eerst de aardbeien af met water.
 2. Snijdt de groene kroontjes van de aardbeien.
 3. Schil de bananen.
 4. Doe alles in de blenderkan
 5. Gebruik magere bio yoghurt indien mogelijk. Neem een maatbeker en giet 80 ml in de blenderkan.
 6. 200 ml vers sinaasappelsap erbovenop.
 7. Eventueel kan je nog havermout erbij doen maar dit maakt de smaak niet beter en is enkel voor extra vezels bij het recept toe te voegen.
 8. Deksel op de blenderkan.
 9. Als je blender een smoothie programma heeft ga hier dan voor. Zo word je drankje in fases gemixt en het geeft een beter resultaat. Als je dit niet hebt kies je gewoon de gewenste snelheid en druk je op start.
 10. Na 20 – 30 seconden is de aardbeien smoothie klaar om op te drinken. Geniet van deze gezonde smoothie.
 11. Bewaar het in de koelkast rechtstreeks in de blenderkan of in een gesloten beker. Het blijft enkele dagen houdbaar in de koelkast.
aardbeien smoothie maken

Extra Tips

 1. Haal nooit het deksel eraf tijdens het blenden.
 2. Ga nooit met je vinger of de stamper in de blender kan tijdens het blenden.
 3. Na gebruik kan je de blenderkan eenvoudig schoonmaken! Doe warm water in de blenderkan met een beetje afwasmiddel. Zet de blenderkan aan op een middelmatige snelheid. Sommige blenders hebben een schoonmaak stand dit gaat nog makkelijker. Na het wassen droog je het uit met een propere handdoek. Je kan de blenderkan ondersteboven op het aanrecht laten staat zodat het fatsoenlijk aan het gedeelte met messen kan drogen.
 4. Ga naar de pagina: beste blender voor meer info over blenders en onze suggesties.
2de Keuze Espressions EP9800
Onze keuze Wartmann WM-1807 HS


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *