Skip to main content

Komkommer Venkel Smoothie | Recept

Groene komkommer venkel smoothie

Deze komkommer venkel smoothie is lekker zoet, gezond en maken we met een slowjuicer. Als je geen slowjuicer hebt kan je ook gewoon een blender gebruiken. Deze komkommer venkel smoothie is echt een groene smoothie. De gezondheid straalt ervan af. Deze groene smoothie zit vol voedingstoffen het is draagt bij tot een gezonde levensstijl en het is perfect om je dag mee te starten in de ochtend. Let op dat je niet te veel broccoli in de smoothie doet, het kan de smaak verpesten.

TIP: We gebruiken pitloze witte druiven voor deze smoothie. Als je een slowjuicer gebruikt neem dan de grove zeef voor smoothies. Als je een blender gebruikt mag gewoon alles in de blenderkan.

De komkommer venkel smoothie is een bron van vitamine B, C, B1, B11, K, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en bètacaroteen. Dit is een super gezondheidsbooster. Het versterkt je immuunsysteem.

Wij maken gebruik van de Wartmann 2008 Slowjuicer. Deze slowjuicer komt als winnaar uit al onze testen. Als je een goede blender wil kijk dan naar de Espressions Power blender.

Deze helder smoothie is zoet, fris en lekker van smaak. Dankzij het water wat we toevoegen is het niet te dik dus ligt het goed op de maag. De druiven en peer doen we erbij zodat het een zoetere smaak krijgt. Als je het nog zoeter wil kan je extra druiven bijvoegen.

Ingrediënten

 • 1 komkommer
 • 1 venkel
 • 300 ml water
 • 1 klein steeltje broccoli
 • 1 peer
 • Handje witte druiven
 • 1 stengel selderij

Bereiding

 1. Als je de smoothie in de slowjuicer maakt mag je alles met schil erin doen.
 2. Spoel alles goed af met water. Verwijderd het klokhuis van de peer.
 3. Snijdt alles in schijven of plakjes zodat het in de koker past. Als je een blender gebruikt gaat het makkelijker erin.
 4. Gebruik een grove smoothie zeef als je slowjuicer dit heeft. Als je slowjuicer geen grove zeef heeft moet je een blender gebruiken.
 5. Een slowjuicer scheidt het sap van het vruchtvlees dus daarmee dat we alles met schil erin doen.
 6. Tijd om te genieten van deze super lekkere groene smoothie.
komkommer venkel smoothie recept

Extra tips

 1. Je kan een blender of slowjuicer gebruiken voor deze smoothie. Als je een blender gebruikt schil dan de peer en komkommer. Als je de slowjuicer gebruikt moet je zeker zijn dat je een grove zeef hebt voor smoothies indien dit niet het geval is zal je gewoon puur sap krijgen, wat ook gaat in principe.
 2. Voeg extra druiven toe voor een zoetere smaak.
 3. In het filmpje hebben we te veel broccoli erbij gedaan, beperk het echt tot een minimum anders overheerst de broccoli het drankje.
 4. Na gebruik bewaar je het in een gesloten beker in de koelkast. Consumeer binnen de 3 tot 4 dagen.
 5. Ga naar de pagina: beste slowjuicer voor meer tips, info en de beste suggesties.
2de Keuze Espressions EP9800
Onze keuze Wartmann WM-1807 HS
Onze keuze Wartmann WM-2008 SJ


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *