Skip to main content

Appel Komkommer Smoothie

Appelsmoothie om je dag mee te starten

Als je van zoete smoothies houdt dan is deze groene appel smoothie misschien iets voor jou. Dit is een fris drankje met appels, bananen en komkommer. Appels zitten vol vezels en vitamine C het is een gezonde vrucht om je dag te starten. Appels en bananen zijn een natuurlijke bron van suiker. Het is energieopwekkend daarom dat het ideaal is voor in de ochtend te drinken. We maken gebruik van een goede blender voor het bereiden van deze smoothie.

Dankzij de appel en banaan is dit een heerlijke zoete, milde smoothie. De komkommer geeft het een extra frisse touch. Komkommer is een bron van vitamine K en kalium het helpt de bloeddruk reguleren. Verder zit er nog Vitamine B, calcium, magnesium fosfor en ijzer in.

TIP: We gebruiken enkel rode appels voor deze smoothie omdat deze zoeker van smaak zijn.

Deze appelsmoothie is een gezonde opfrisser voor je lichaam. De bereiding van deze smoothie is echt kinderspel. Schil de appels, verwijder het klokhuis en daarna snijd je het in schijfjes van 2-3 cm. De komkommer schillen we met een patattenmesje. Daarna snijd je ook in plakjes. De banaan gewoon pellen en in plakjes. Dan alles in de blender. Daarna 150 ml water en 1 el citroensap erbij voor nog extra vitamine C en kalium en zodat het drankje minder snel verkleurt. Voor deze appel smoothie maken we gebruiken van de Espressions Power Blender EP9800. Dit is een krachtige blender met een tritan blenderkan van 2 liter. Als jouw blender kleiner is halveer dan de ingrediënten.

Ingrediënten

 • 2 rode appels
 • 2 bananen
 • 1 komkommer
 • 150 ml water
 • 1 el citroensap

Bereiding

 1. Schil de appels en komkommer met een patattenmesje of dunschiller.
 2. Verwijder het klokhuis van de appels.
 3. Snijdt de appels en komkommer in plakjes zoals in de video bovenaan.
 4. De banaan pel je en breek je daarna in stukjes van 3-4 cm. Je mag het ook snijden.
 5. Doe daarna het water en het citroensap bovenop de appels, komkommer en bananen.
 6. Deksel dicht en zet de blender op de smoothie stand voor het beste resultaat, in 20 seconden is je smoothie glad en luchtig klaar voor consumptie. Het heeft een lichtgroene rustgevende kleur.
 7. Tijd om je dag goed te starten. Deze smoothie is ook ideaal voor je gaat fitnessen dankzij de energie boost die je krijgt.
 8. Bewaar het 3-4 dagen in de koelkast.
groene appel smoothie

Extra Tip

 1. We gebruiken enkel rode appels omdat deze zoeter van smaak zijn.
 2. Schil zowel de appels als de komkommer.
 3. Sluit het deksel voordat je het apparaat activeert.
 4. Ga naar onze blender koopgids voor meer vragen en tips over blenders.
 5. Als de blender aan staat ga je nooit met de stamper in de blenderkan. Schakel het apparaat eerst uit en daarna kan je aanstampen.
 6. Smoothies bewaren we 3 -4 dagen in een gesloten beker in de koelkast. Als je koelkast op lage temperatuur staat kan je het soms een week bewaren.
 7. Na gebruik kan je de blenderkan snel schoonmaken. Doe warm water en zeep in de blenderkan en druk op start. Op deze manier wordt de binnenkant van de blenderkan grondig proper gemaakt.
2de Keuze Espressions EP9800
Onze keuze Wartmann WM-1807 HS


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *