Skip to main content

Ananas Mango Smoothie | Recept

Luchtige ananas mango smoothie | stappenplan

Als je een sterke zoete smoothie wil moet je zeker eens deze ananas mango smoothie proberen. Deze smoothie is een gezonde opfrisser op warme zomer dagen. Het geeft je een stevige energie boost en is daarnaast ook nog eens een gezonde manier om je dag te starten. Voor dit recept gebruiken we het liefst verse ananas. Je snijdt het dus in plakjes en verwijderd daarna de schil. Het vruchtvlees en de grote pit van de mango halen we eruit met een lepel. Uiteraard gooi je de pit weg of indien je dat wenst plant er een boom mee als je dat liever doet, je zal dal wel moeten verhuizen naar een tropische bestemming.

INFO: Ananas en mango is een goede combinatie het is een bron van vitamine A, C en E, magnesium en calcium. Het boost je immuunsysteem en is een bijdrage voor je botten.

In het filmpje bovenaan kan je zien hoe wij de ananas smoothie maken. We doen dit met de Wartmann WM-1807 blender. Dit is één van de beste blenders momenteel op de markt. Doe gewoon alles in de blenderkan, deksel erop en daarna op de smoothie stand. 20 seconden later heb je een luchtige gezonde ananas mango smoothie. In ons recept gebruiken we gewoon ananas, mango en magere natuur yoghurt. Je kan echter ook een glas sinaasappelsap erbij voegen en 100 ml kokosmelk. Dit doen we voor een betere smaak en ook om de smoothie te verdunnen zodat het niet te zwaar op de maag ligt. Hieronder alle ingrediënten, tips en het stappenplan voor deze heerlijke ananas mango smoothie.

Ingrediënten

 • 6 plakken verse ananas (in blokjes)
 • 2 rijpe mango
 • 2 dl magere natuur yoghurt.
 • 100 ml kokosmelk
 • 100 ml sinaasappelsap

Bereiding

 1. Snijdt verse ananas doormidden met een groot koksmes, opgepast dat je niet uitglipt.
 2. We hebben 6 plakjes nodig dit is ongeveer 1 helft van de ananas. Snijdt deze in 6 stukken zoals je kan zien in de video bovenaan.
 3. Snijdt nu de grove schil eraf met een mesje.
 4. Daarna in blokjes van 1-2 cm.
 5. Nu gaan we het vruchtvlees uit de mango doen. Snijdt de mango doormidden let wel op met de dikke pit dat je ook hier niet uitglipt dus extra voorzichtig!
 6. Gebruik een lepel om de pit eruit te halen. Het vruchtvlees wat nog in de mango schil zit haal je eruit met een lepel. Je moet het niet in blokjes snijden het kan zo in de blenderkan.
 7. Gebruik een maatbeker om de yoghurt, kokosmelk en sinaasappelsap te doseren.
 8. Doe nu alles in de blenderkan. Dit recept is gebaseerd voor een blenderkan van 2 liter. Als de capaciteit van jouw blender kleiner is halveer je de ingrediënten of doe je het in 2 sessies.
 9. Deksel erop en daarna de smoothie stand. De smoothie stand is altijd beter voor smoothies aangezien het in fases mixt en het apparaat minder snel vast loopt. Als je blender geen smoothie programma heeft kies je gewoon een snelheid en druk je op start.
 10. Na 20-30 seconden is de smoothie klaar. Het resultaat een luchtige lichtgele smoothie.
ananas mango smoothie maken

Extra Tips

 1. Doe het deksel nooit van de blenderkan tijdens het blenden.
 2. In het filmpje hierboven hebben we enkel ananas, mango en de yoghurt in de smoothie gedaan. Voeg extra kokosmelk en sinaasappelsap toe voor een betere smaak.
 3. Lees onze blender koopgids voor alles over blenders en een handige TOP 10 met de beste suggesties.
 4. Ga nooit met je handen of de stamper in de blender tijdens het blenden. Schakel altijd eerst het apparaat uit voordat je iets aan wilt stampen.
 5. Na gebruik kan je de blenderkan makkelijk schoonmaken. Vul de blenderkan met warm water, een beetje afwasmiddel en druk daarna op start. Dit is een effectieve en eenvoudige manier.
2de Keuze Espressions EP9800
Onze keuze Wartmann WM-1807 HS


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *